Použité suroviny receptu Jemné mandlové hvězdičky:
250 g másla
| 100 g mouč. cukru
| 1 žloutek
| 100 g spařených a oloupaných mletých mandlí
| 350 g hl. mouky
| 1 žloutek na potření
| 60 g oloupaných mandlí
Postup přípravy receptu Jemné mandlové hvězdičky:
Máslo s cukrem a žloutkem ušleháme do pěny. Přidáme mleté mandle s moukou a uhněteme křehké těsto. Těsto necháme aspoň dvě hodiny odležet v lednici. Poté na pomoučněném válu vyválíme asi 5 mm silný plát a vykrajujeme hvězdičky. Přeložíme je na plech a potřeme rozšlehaným žloutkem a každé srdíčko ozdobíme půlkami mandlí. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 12 minut. Po upečení je necháme vychladnout a uložíme do krabice.
Fotky receptu Jemné mandlové hvězdičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!