Postup přípravy receptu Jemné mandlové kytičky:
Mouku, cukr, mandle,máslo a vajíčko smícháme a vypracujeme těsto. Přikryté ho pak dáme chladit do lednice na 2 hodinky. Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušná 160 °C). Na plech si nachystáme pečící papír. Bokem do misky si nachystáme mandlové lupínky a do hrnečku bílek s mašlovačkou. Těsto vyválíme dotenka a vykrajujeme kolečka, potřeme je bílkem, mandlové plátky rozdělíme na kolečko tak, jako okvětní lístečky a zase potřeme bílkem. Přendáme na plech, a šup do trouby na 8 min (ani o minutu déle, nebo je spálíte jako já jeden plech).
Potom je necháme 2 hodiny zcela vychladnout. Zahřejeme čoko polevu v sáčku, ustřihneme rožek a do středu každé kytičky kápneme silnou tečku (kolečko) a hned ho posypeme krokantem.
Necháme zaschnout čokoládu a pak posypeme cukrem moučka.