160 g hladké mouky
| 1 lžíce citronové šťávy
| 60 g mletých vlašských ořechů
| 140 g másla
| 70 g moučkového cukru
| hladká mouka na vyválení
| vejce na potření
| ořechová jádra na ozdobu
| moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Jemné ořechové sušenky :
Odvážíme si mouku, moučkový cukr, přidáme nasekané máslo, mletá ořechová jádra a citronovou šťávu a všechny suroviny zpracujeme v těsto. Na pomoučeném vále ho vyválíme ve vyšší plát, vykrajujeme z něj sušenky a klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Takto připravené sušenky necháme v chladnu jednu hodinu odležet. Poté je potřeme rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme kousky ořechových jader. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů C. Před podáváním ořechové sušenky pocukrujeme.
Fotky receptu Jemné ořechové sušenky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!