Použité suroviny receptu Jemné palačinky se zeleninovou náplní:
100 g hladké nebo polohrubé mouky
| 1 špetka soli
| 1 vejce
| 100 ml nízkotučného mléka
| 2 lžíce oleje
| 100 g mraženého listového špenátu
| 1 konzerva sterilované kukuřice
| 1 konzerva sterilovaného hrášku
| 250 g italského čerstvého sýra ricotta
| dle chuti: sůl a pepř
| 100 g strouhaného sýra
Postup přípravy receptu Jemné palačinky se zeleninovou náplní:
Špenát necháme rozmrazit. Na palačinky smícháme mouku se špetkou soli, po jednom přidáme 2 vejce a mléko, dokud nevznikne hladké husté těstíčko. Necháme ho 10 minut odpočinout. V pánvi rozehřejeme olej a postupně na něm upečeme po obou stranách 4 tenké palačinky, které ukládáme na sebe a přikryjeme. Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Zapékací formu vymažeme. Sterilovanou zeleninu necháme okapat. Vmícháme do ní špenát, vejce a ricottu. Osolíme a opepříme. Náplň klademe doprostřed jednotlivých palačinek a z obou stran přiklopíme. Palačinky uložíme těsně vedle sebe do zapékací formy. Posypeme sýrem a zapékáme v troubě asi 20 minut.
Fotky receptu Jemné palačinky se zeleninovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!