250 g hub čerstvých
| 1 jarní cibulka
| 1 lžíce másla
| 60 ml bílého vína
| 300 ml vývaru ze zeleniny
| 50 ml smetany
| 3 lžíce parmazánu
| sůl
| 4 str. česneku
| pepř
Postup přípravy receptu Jemné rizoto z hub:
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Oloupeme naťovou cibulku a pokrájíme ji na kousky. Oloupeme česnek a nadrobno ho nasekáme.
Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme česnek. Přidáme houby a podusíme je. Přisypeme propranou rýži, zalijeme ji vínem a vývarem. Osolíme, opepříme, rizoto přivedeme k varu, snížíme teplotu a pod poklicí dusíme asi 20 minut.
Krátce před koncem přimícháme smetanu, parmazán a cibulku.
Fotky receptu Jemné rizoto z hub:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!