Na linecké těsto:
| 180 g hladké mouky
| 100 g hery
| 50 g cukr moučka
| 1 žloutek
| 1 vanilkový cukr
| dle chuti: citrónovou kůru
| dle potřeby: vlašské ořechy
| Na ozdobení:
| 1 čokoládovou polevu
Postup přípravy receptu Ježci z lineckého těsta:
Všechny přísady na linecké těsto smícháme a důkladně propracujeme. Těsto si rozdělíme na kuličky, poté z kuliček placičky, do kterých zabalíme kousek vlašského oříšku a tvarujeme ježky (tvar vypadá jako slza.)
Takto vytvarované ježky klademe na plech a poté dáme upéct do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme do zlatova.
Vychladlé ježky potřeme po vršku čokoládovou polevou a obalíme v kokosu. Ještě vytvoříme čokoládou oči a čumáček a po zaschnutí je hotovo.