Postup přípravy receptu Ježci z nepečeného těsta:
Pomleté mandle a dětské piškoty, prosátý cukr s kakaem a nakrájené změklé máslo spolu smícháme a vypracujeme hmotu, kterou dáme přibližně na 40 minut do chladničky. Ze ztuhlé směsi děláme kuličky a na jedné straně vytvarujeme čumáček. Do vodní lázně postavíme menší nádobku, do které dáme rozehřát tuk a rozlámanou čokoládu. Po rozpuštění polevu vymícháme dohladka a mašlovačkou vymodelované ježky potřeme. Polovinu ježků posypeme čokoládovou rýží, přičemž dáváme pozor a sypeme či obalujeme, ještě než poleva zatuhne, aby se čokoládová rýže přichytila. Do druhé poloviny po částečném zatuhnutí polevy napícháme nudličky mandlí a dáme na chladné místo ztuhnout.
Tento druh cukroví děláme naposledy, protože obsahuje syrové máslo, které by mohlo žluknout.