350 g hladké mouky
| 100 g másla
| 100 g sádla
| 50 g cukru krupice
| 1 vejce
| 80 půlek vlaš. ořechů
| 50 g čokolády na vaření
| kokos
Postup přípravy receptu Ježkové:
Mouku, máslo, sádlo, cukr a vejce zpracujeme na vále v tuhé těsto. Necháme 1 hodinu v lednici odležet. Poté z těsta lžičkou nabíráme kousky a tvarujeme je do tvaru ježků (slzičky). Do každé slzičky dáme vlašský ořech. Pečeme na 180 stupňů 10-15 minut. Po upečení jim máčíme zadečky (širší strana slzičky) v čokoládě a obalujeme v kokosu. Oči a čumáček doděláme párátkem nebo špejlí. Tento recept se možná zdá složitý, ale je velice jednoduchý a výborně chutná.
Fotky receptu Ježkové:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!