Postup přípravy receptu Jidášky:
Droždí rozetřeme s lžící cukru a přidáme asi polovinu vlažného mléka a rozšleháme. Přidáme lžíci hladké mouku a vytvoříme kvásek, hustý asi jako těsto na palačinky. Necháme na teplém místě vykynout. Do zadělávací mísy dáme zbytek cukru a mouky, přísady,žloutky a vejce, přidáme vykynutý kvásek a zbylé vlažné mléko. Zaděláme a když se suroviny spojí, přilijeme vlažnou rozpuštěnou Heru.
Pak zpracujeme v hladké nelepivé těsto volnější konzistence a necháme asi 40 minut kynout na teplém místě. Po vykynutí nakrájíme asi na 20 kousků. Každý rozválíme pomocí dlaní na pramen a stočíme. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Necháme ještě asi 15 minut kynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mákem, seznamem. Jidášky lze ozdobit rozinkami mandlemi apod. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 12 minut.