Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 12.03. 2025
Dnes má svátek Řehoř
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jidášovy provazy

fotka Jidášovy provazy
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 17

Použité suroviny receptu Jidášovy provazy:

1 balíček droždí  | 3 dl mléka  | 10 dkg pískového cukru  | 60 dkg polohrubé mouky  | 2 žloutky  | 15 dkg másla  | špetku muškátového oříšku  |  sůl  |  tuk  | 1 lžíci medu  | 3 lžíce smetany

Postup přípravy receptu Jidášovy provazy:

Droždí smíchejte s částí vlažného mléka, cukru, mouky a nechte kynout. Teď udělejte těsto, přidejte mouku, přidejte žloutky, rozehřátý tuk, přidejte zbytek cukru, mléko, muškátový oříšek, sůl. Vypracujte vláčné těsto a nechte ho kynout. Z vykynutého těsta vyválejte na prst silné asi 15 cm dlouhé válečky. Vždy k sobě spleťte dva jako by to byl provázek a přeneste na tukem vymaštěný plech. Nechte ještě chvilku kynout a pak to dejte do předehřáté trouby a upečte dozlatova. Dokud jsou ještě horké, tak je potřete zahřátým medem smíchaným se smetanou.


Fotky receptu Jidášovy provazy:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jidášovy provazy
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles