210 g hladké mouky
| půl lžičky kypřícího prášku do pečiva
| 120 g rostlinného tuku
| 70 g moučkového cukru
| 2-3 lžíce nízkotučného bílého jogurtu
| dle chuti: citronová šťáva
| dle potřeby: tuk na plech
| dle potřeby: moučkový cukr na obalení
| Náplň:
| 3 lžíce rostlinného tuku
| 2 lžíce moučkového cukru
| 1 balíček vanilkového cukru
| 1-2 lžíce nízkotučného bílého jogurtu
Postup přípravy receptu Jogurťáčky:
Z proseté mouky, smíchané s práškem do pečiva, změklého tuku, moučkového cukru, bílého jogurtu a citronové šťávy vypracujeme vláčné těsto, které necháme alespoň 1 hodinu odpočinout. Poté z těsta vyválíme asi 3 mm silný plát a tvořítkem vykrajujeme menší kolečka. Přeneseme je na tukem vymazaný plech a v předehřáté troubě zvolna upečeme dorůžova. Vychladlá kolečka vždy spojíme náplní, pocukrujeme a necháme v chladu ztuhnout. Příprava náplně: Změlý tuk utřeme s cukrem do pěny a po malých částech zašleháváme jogurt.
Fotky receptu Jogurťáčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!