Použité suroviny receptu Kačena s pikantní omáčkou:
1 naporcovaná malá kačena, nebo divoká kačena
| 2 lžíce olivového oleje
| 8 oliv bez pecky
| 2 cibule, nebo 8-10 naložených cibulek
| 1 lžíce kaparů
| 1 lžička cukru
| 1 lžička rajčatové pasty
| 225 ml suchého červeného vína
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Kačena s pikantní omáčkou:
Osmažit kachnu na oleji do hněda. Vyjmout kachnu a osmažit cibuli ve stejném tuku. Přidat pastu a trochu víc jak polovinu vína. Vrátit kousky kačeny a přikrýt nádobu dobře přiléhající poklicí. Nechat pomalu dusit po 2 hodiny, až je kačena měkká. Přilít víc vína, kdykoliv je zapotřebí. 10 min. před koncem dušení přidat olivy, cukr a kapary. Podávat horké.
Fotky receptu Kačena s pikantní omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!