Použité suroviny receptu Kachna pečená na zelenině a žampionech:
1 divoká kachna (nebo čínská)
| 1 větší cibule
| 200 g syrových žampionů nebo 1 konzerva sterilovaných
| 50 g slaniny
| 50 g másla
| 2 dcl dobrého červeného vína
| 8 zrnek pepře
| 6 zrnek jalovce
| 3 lžíce směsi jemně strouhané kořenové zeleniny
| z půlky citronu šťáva
| dle chuti: sůl, mletý pepř a kmín
Postup přípravy receptu Kachna pečená na zelenině a žampionech:
Vykuchanou, očišťěnou a omytou kachnu svrchu i zevnitř potřeme solí a pepřem. Břišní dutinu vykapeme citronovou šťávou a vložíme do ní 2 plátky cibule a 2 plátky slaniny. Kachnu vložíme do pekáčku, prsíčky dolů na zbytek pokrájené slaniny, cibule a másla. Pečeme do poloměkka. Podle potřeby podléváme vývarem z kostí. Pak přidáme nakrájené žampiony, kořenovou zeleninu a kmín. Podlijeme vínem a pečeme do měkka. Upečenou kachnu nastříháme na porce a podáváme s bramborovým knedlíkem a šťávou z kachny, zeleniny a vína.
Fotky receptu Kachna pečená na zelenině a žampionech:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!