Postup přípravy receptu Kachna po indonésku:
Kachní prsíčka omyjeme a osušíme. Sójovou omáčku rozmícháme v rýžovém víně a ve směsi kachní maso 1 hodinu marinujeme. Čínské zelí a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Mandlové lupínky osmahneme dozlatova. Kachní maso vyjmeme z marinády, položíme kůží dolů do rozpáleného oleje na pánvi a asi 10 min. opékáme po obou stranách, vyjmeme a postavíme na teplé místo. Čínské zelí a pórek spaříme, přidáme marinádu, sůl, pepř, sambal oelek, míchanou zeleninu a společně podusíme. Kachní maso nakrájíme na tenké, šikmé plátky. Mandlové lupínky vmícháme do zeleniny. Rýži připravíme podle návodu na obalu. Uvařenou rýži přendáme na velký talíř. Upravíme do věnce a dovnitř ozdobně navršíme plátky masa a zeleninu.