Postup přípravy receptu Kachna s pomerančem:
Kachnu rozdělíme na porce, mírně osolíme, opepříme a potřeme marinádou smíchanou ze všech přísad. Zbylou marinádu odložíme. Kachnu potřenou marinádou dáme do chladu rozležet alespoň na 1 – 2 hodiny. Pak porce kachny pomalu upečeme. Během pečení potíráme zbylou marinádou a podle potřeby podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou, Před dopečením posypeme mletými mandlemi, či ořechy. Upečené porce kachny srovnáme na tác, obložíme plátky pomeranče a podáváme s rýží. Vhodné jsou i tenké placky. Placky připravíme tak, že z hladké mouky a vody zaděláme tužší těsto. Tence rozválíme, vykrojíme placky asi 12 cm v průměru a upečeme na suché plotně. Po upečení lehce pomastíme a skládáme na sebe. Každý položí na placku kousek masa namočený ve vypečené šťávě, kousek pomeranče, svine jako a krájí sousta, která lze namáčet tyčinkami ve vypečené šťávě nebo ve zředěné sójové omáčce.