Postup přípravy receptu Kachní játra s kedlubnou:
Do kastrolku dáme vařit rýži pro 4 osoby.
Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na malé hranolky. Do malého hrnce vložíme pařáček, nalijeme odpovídající množství vody, kterou přivedeme k varu, a kedlubny vaříme v páře asi 7 minut.
Do větší pánve nalijeme oba druhy oleje, který rozpálíme a vložíme na něj játra, která pomalu restujeme až jsou téměř měkká.
Pak je shrneme na polovinu pánve. Na oleji v druhé polovině pánve nejdříve orestujeme oloupané, na plátky nakrájené žampiony, pak přidáme na plátky nakrájený česnek a nadrobno nakrájenou sibiřskou cibuli. Za stálého míchání (použijeme 2 vařečky a mícháme jako salát) restujeme asi 3 minuty. Nyní přilejeme ke směsi postupně vodu, ve které jsme rozmíchali rybí omáčku, ústřicovou omáčku a slepičí bujón. Posypeme zázvorem. Směs vaříme asi 2 minuty při nejvyšší teplotě a pak přidáme uvařené kedlubny. Pokapeme tabascem a podle chuti dosolíme. Vaříme další 3 minuty. Voda by se měla téměř vypařit.
Pokrm podáváme s vařenou rýží. Můžeme dozdobit kolečky rajčete a zelenou petrželkou.