Postup přípravy receptu Kakaové cukroví s mandlovým krémem:
Máslo, žloutky a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme prosátou mouku, kakao, kypřící prášek a ořechy. Vypracujeme tužší těsto, které necháme chvíli odpočinout v lednici. Těsto na pomoučeném válu vyválíme na 3-4 mm, vykrojíme oválky, přeložíme je na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 7-8 minut. Vychlazené cukroví slepíme mandlovým krémem.
Mandlový krém: Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Umleté mandle s vanilkovým cukrem zalijeme vroucím mlékem, přidáme rum, promícháme a necháme vychladnout. Nakonec mandlovou hmotu přidáme do másla a vyšleháme.
Cukroví polijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme cukrovými ozdůbkami. Necháme ztuhnout.