Postup přípravy receptu Kakaové dortíčky:
Mouku, cukr a kakao prosejeme na vál, přidáme tuk, mleté mandle, vanilku, žloutek a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu asi 30 minut uležet. Odleželé těsto rovnoměrně vyválíme na sílu kolem 5 mm (pokud se nám těsto bude lepit, můžeme vál vyložit tenkou mikrotenovou fólií). Z placky pomocí tvořítek vykrajujeme kolečka o průměru asi 4 cm, která přeneseme na vymazaný plech. Pečeme do zlatohněda v dobře předehřáté troubě (elektrický sporák 175 °C, plyn stupeň 2) přibližně 8 minut. V horké lázni rozpustíme tuk a čokoládu na vaření. Polovinu upečených koleček jemně potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme polovinou oloupané mandle. Dva dny před podáváním si připravíme krém, kterým slepíme vždy dvě kolečka – jedno s polevou a druhé bez.
Příprava krému:
Máslo, prosátý cukr a žloutky utřeme dohladka, přidáme kakaový prášek a rum, vše důkladně vyšleháme.