Vložil: | Natural |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Kalifornské mandlové biscotti :
2,5 šálku mouky
| 1 šálek mandlí
| 1/2 lžičky soli
| 1 lžička prášku do pečiva
| 1/4 lžičky zázvoru (mletý)
| 1 lžička anýzu (hrubě mletý)
| 3 vejce
| 3/4 šálku cukru (krystal)
| 1 lžička vanilkové příchutě
| 1 lžíce rumu (nebo brandy)
| 1/2 šálku másla (nebo zeleninový olej)
| 1/2 lžíce citronové kůry (vydrhnuté, nastrouhat)
Postup přípravy receptu Kalifornské mandlové biscotti :
Celé mandle dáme na suchý plech a opražíme v troubě (200 oC) asi 8 minut (promícháme). Po vystydnutí nalámeme na menší kousky. Smícháme prvních 6 (šest) ingrediencí. Krátce ušleháme vejce s cukrem, máslem a příchutěmi (vanilková, rum, citronová kůra). Přidáme sypkou směs a mícháme v míse jen tak dlouho, než se vše spojí. Těsto vyklopíme na slabě pomoučený vál a krátce vypracujeme těsto rukama. Těsto rozdělíme na polovinu, zformujeme dva stejné pruhy (asi 30 x 5 x 1,5 cm) a upečeme na lehce vymazaném a
pomoučeném plechu ve vyhřáté troubě (190 oC) na světlý odstín (asi 20 -30 minut). Necháme vychladit, nakrájíme 1,5 cm široké řezy (vroubkovaným nožem). Biscotti urovnáme zpět na suchý plech (rozkrojenou stranou) a sušíme v troubě na 175 oC asi 5 - 8 minut na jedné straně, pak je obrátíme a sušíme dalších 8 - 10 minut na druhé straně. Zlatohnědé biscotti kompletně vychladíme na kovové mřížce než je urovnáme do vzduchotěsného containeru.
Spotřebovat do dvou týdnů.
Fotky receptu Kalifornské mandlové biscotti :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!