Použité suroviny receptu Kančí kýta se šípkovou omáčkou:
400 g kančí kýty
| 100 g slaniny
| Marináda na maso:
| 1 ks cibule
| 2 ks mrkve
| 1 ks petržel
| 1 ks celer
| 6 kuliček celý pepř
| 6 kuliček nové koření
| 2 lístky bobkový list
| špetka tymián
| citrónová kůra
| 100 ml octa
| 200 ml oleje
| Na šípkovou omáčku:
| 100 ml červeného vína
| 80 g hladké mouky
| 120 g šípkové zavařeniny
| 50 g cukru
| sůl
Postup přípravy receptu Kančí kýta se šípkovou omáčkou:
Maso z kýty divočáka na dva dny naložíme do uvedené směsi zeleniny a koření. Pak maso očistíme a nakrájíme na medailonky asi 1,5 cm silné, které ovážeme nití, aby držely tvar. Medailonky obalíme v mouce a opečeme po obou stranách. Vyjmeme z pánve a odložíme do tepla. Kořenovou zeleninu z nálevu spolu se slaninou orestujeme přidáme cukr a zalijeme octem z nálevu a vínem nebo vodou. Vložíme maso a dusíme doměkka.
Šípková omáčka: Změklé maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme červeným vínem a přidáme šípkovou zavařeninu a trochu vody. Šípkovou omáčku povaříme, dochutíme a přecedíme.
Fotky receptu Kančí kýta se šípkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!