Vložil: | Lihetkova |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Kandovaná dýně:
podle chuti a potřeby: oloupaná dýně
| cukr
| ocet
| voda
| chemicky neošetřený citron
| koření podle chuti - vanilkový lusk, skořice, hřebíček apod
Postup přípravy receptu Kandovaná dýně:
Oloupanou dýni zvážíme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme ji octovou vodou (ocet ředíme v poměru 1:1 vodou) a necháme 24 hodin stát. Pak přecedíme, zasypeme cukrem (na 1 kg dýně 400 g cukru), přidáme omytý citron bez pecek na kolečka a koření podle chuti (nejlepší je vanilka nebo skořice), promícháme a až dýně pustí šťávu, chvilku povaříme. Vaříme opravdu jenom krátce, aby dýně příliš nezměkla. Zcedíme, necháme okapat a usušíme. Kandovaná dýně se používá do pečení nebo na zdravější mlsání než jsou bonbóny.
Fotky receptu Kandovaná dýně:
Fotky vložil: hlouskova,tvackova1,meluzína,mirta