Vložil: | admin |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Kapr dušený na paprice:
6 porcí kapr
| 0,75 litru rybí vývar
| 5 dkg máslo
| 4 dkg cibule
| 0,5 dkg zelená petržel
| 1 dkg sladká mletá paprika
| sůl
| 2 dkg máslo
| 0,125 litru kyselá smetana
| 4 dkg máslo
| 5 dkg hladká mouka
Postup přípravy receptu Kapr dušený na paprice:
V kastrolu rozpustíme máslo, na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a zelenou petržel, zaprášíme sladkou paprikou, podlijeme vývarem nebo vodou, do toho vložíme osolené porce kapra a dusíme asi 18 minut. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme ji šťávou z udušeného kapra a asi 15 minut povaříme. Omáčku zjemníme máslem a smetanou. Okraj podlouhlé ohnivzdorné mísy ozdobíme bramborovou hmotou, kterou vystříkáme ze sáčku s hvězdičkovitou trubičkou, potřeme ji žloutkem a tuto ozdobu v troubě do růžova opečeme. Do středu takto ozdobené mísy narovnáme dušeného kapra a polijeme připravenou omáčkou.
Jednotlivé porce kapra ozdobíme na plátky nakrájeným vejcem a čerstvým rajčetem.
Fotky receptu Kapr dušený na paprice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!