Použité suroviny receptu Kapr na česneku po alsasku:
2 půlky kapra cca 1,5 kg
| 200 g slaniny
| 60 g másla
| 20 ml bílého vína
| 2 krajíce tvrdého chleba
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Kapr na česneku po alsasku:
Kapří půlky osolíme, opepříme a necháme 30 minut odležet. Mezitím poklademe dno pekáče kousky másla a na ně položíme krajíce tvrdého chleba. Na chléb položíme obě kapří půlky kůží dolů. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a pokryjeme jimi rybu. Dáme do vyhřáté trouby a jakmile se začne máslo škvařit, podlijeme ho vínem. Pečeme asi 40 minut a během pečení rybu přeléváme výpekem, dokud nezíská zlatavou barvu. Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo bramborovým salátem.
Fotky receptu Kapr na česneku po alsasku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!