Kapra rozdělíme na půlky, svrchní straně příčně trochu šikmo několikrát nařízneme, osolíme a do každého zářezu vložíme plátek slaniny a kousek másla. Pekáč vymažeme máslem a narovnáme do něj napolo uvařené, oloupané, na plátky nakrájené a osolené brambory. Potom na pekáč položíme mřížku, na ni dáme připraveného kapra a vložíme do trouby. Po krátkém opečení poprášíme kapra moukou promíchanou s paprikou a když povrch začne hnědnout poléváme kapra občas kyselou smetanou. Pečení trvá přibližně 20-25 minut.
Upečené půlky kapra opatrně přendáme na mísu, posypeme jemně nakrájenou petrželovou natí a ozdobíme na plátky nakrájeným citrónem.
Fotky receptu Kapr pečený po srbsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!