220 g másla
| 220 g ořechových jader
| 220 g čokolády na vaření
| 1/2 lžičky mleté skořice
| 30 g instantní kávy
| 6 ks vajec
| 70 g cukru
| 250 g hladké mouky
| moučkový cukr na ozdobení
Postup přípravy receptu Kapucínské čtverečky :
Na teflonové pánvi na mírném plameni zahříváme máslo nakrájené na kousky a na kousky nalámanou čokoládu na vaření. Stále mícháme, dokud se vše nerozpustí a směs není úplně hladká. Potom směs odstavíme ze zdroje tepla, vmícháme vejce a cukr a důkladně třeme. Nakonec přidáme mleté ořechy, mouku, kávu a skořici. Směs rovnoměrně naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech či formu o rozměrech asi 33 x 23 cm. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 40 minut, poté vyzkoušíme zapíchnutím špejle doprostřed moučníků, zda je upečený. Po vyjmutí ho necháme vychladnout a krájíme na menší čtverečky. Polovinu každé kostičky ozdobíme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Kapucínské čtverečky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!