Vložil: | Veronika14 |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Kapustníky (zelňáky):
30 dkg hrubá mouka
| 3 dkg máslo, hera
| 3 dkg cukr krupice
| 1 dkg kvasnice
| 1/2 kg zelí
| 3 dkg sádlo, máslo nebo olej
| cukr krupice na posypání
| sádlo, máslo, či olej na potření
| 1 vejce
| sůl
| mléko
Postup přípravy receptu Kapustníky (zelňáky):
Do mouky přidáme rozpuštěný tuk, vejce, sůl, cukr, kvasnice, vlažné mléko a vypracujeme tužší těsto, které necháme vykynout.
Na tuku uděláme karamel, přidáme nadrobno nastrouhané zelí, posolíme a dusíme.
Vykynuté těsto vyhážeme lžíci na desku, roztáhneme a plníme vychladlou náplní. Po zabalení dáme na vymaštěný plech dále od sebe a dokola rukou roztlačíme. Necháme vykynout. Potřeme hodně rozpuštěným tukem a pečeme ve středně teplé troubě.
Upečené posypeme mletým cukrem.
Fotky receptu Kapustníky (zelňáky):
Fotky vložil: vilka