Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kapustové golabki s jáhlovou náplní:
160 g jáhel
| 2 menší cibule
| 150 g žampionů
| 80 g celeru
| 100 g mrkve
| 5 lžic oleje
| 1 středně velkou hlávku kapusty
| 6 lžic husté zakysané smetany
| sůl a pepř podle chuti
| bobkový list
| tuk na vymazání pekáčku
Postup přípravy receptu Kapustové golabki s jáhlovou náplní:
Jáhly nejprve spaříme několikrát horkou vodou, pak je vaříme v litru vody asi 10 minut a scedíme. Na oleji mezitím osmahneme nasekanou cibuli s houbami a kořenovou zeleninou. Dusíme asi 10 minut. Jáhly i směs smícháme. V druhém kastrolu spaříme ve vroucí osolené vodě kapustové listy, necháme na cedníku okapat a seřízneme silné řapíky. Na konce listů položíme lžíci náplně a vyrobíme uzavřený závitek. Poté je naskládáme do tukem vymazaného pekáče, zalijeme vodou (asi 1,5 litru) a přidáme sůl + bobkový list. Při mírné teplotě dusíme hodinu pod pokličkou. Před podáváním závitky přelejeme zakysanou smetanou.
Fotky receptu Kapustové golabki s jáhlovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!