Použité suroviny receptu Kapustové karbanátky s ovesnými vločkami:
500 g hlávkové kapusty
| ½ l vývaru z kapusty
| 200 g ovesných vloček
| 2 stroužky česneku
| 1 vejce
| 1 kostka droždí
| sůl, olej na smažení
Postup přípravy receptu Kapustové karbanátky s ovesnými vločkami:
V mírně osolené vodě krátce povaříme kapustové listy, které potom nakrájíme na tenké nudličky. Vývar z kapusty zredukujeme na půl litru, nasypeme do něj vločky a necháme je nabobtnat. Případnou přebytečnou vodu z vloček scedíme a vločky smícháme s kapustou, rozdrobeným droždím, prolisovaným česnekem, vajíčkem a solí. Vše dohromady dobře promícháme. Je-li těsto řidší, můžeme jej zahustit pšeničnými klíčky. Lžící nabíráme na rozpálený olej těsto a tvoříme placičky. Smažíme dozlatova po obou stranách a podáváme s bramborovou kaší.
Fotky receptu Kapustové karbanátky s ovesnými vločkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!