Postup přípravy receptu Kapustovo-vločkové karbanátky se sýrem:
Půl menší hlávky kapusty překrojíme na 4 kusy a vaříme 30 minut v asi 1,5 litru vody s 2 kostkami masoxu. Po uvaření vyjmeme kapustu z vývaru a necháme důkladně okapat. Do vývaru dáme na několik hodin ovesné vločky, až vývar úplně vsáknou.
Uvařenou kapustu rozsekáme nebo umeleme, smícháme s vločkami namočenými ve vývaru, strouhaným sýrem, přidáme lisovaný česnek, pokrájenou cibuli, vejce, majoránku, sůl a pepř podle chuti. Podle potřeby můžeme zahustit strouhankou nebo suchými ovesnými vločkami. Těsto nesmí být příliš řídké, ale ani moc husté. Tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Jako přílohu lze podávat bramborovou kaši, vařené brambory nebo bramborový salát. Kapustovo-vločkové karbanátky se sýrem můžeme konzumovat i studené.
Nejčastější chyba - moc řídké těsto, kapusta nebyla řádně okapaná, vloček do vývaru bylo dáno málo nebo nebyly dostatečně nasáklé.