Použité suroviny receptu Karamelizované nové brambory:
675 g menších nových brambor
| 4 lžíce hnědého cukru
| 60 g másla
| lžíce pomerančové šťávy
| lžíce zelené petrželky
| pár proužků pomerančové kůry
Postup přípravy receptu Karamelizované nové brambory:
Celé brambory omyjeme kartáčkem a vaříme ve vodě asi 10 minut. Na mírném plameni roztavíme na pánvi cukr s máslem, pomerančovou šťávou a mícháme dokud se máslo nerozpustí. Do pánve nasypeme brambory, obracíme je vařečkou až se obalí karamelem a dodělají se. Hotové brambory posypeme nasekanou petrželkou, osolíme a podle chuti opepříme. Nakonec je ozdobíme proužky kůry.
Fotky receptu Karamelizované nové brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!