Použité suroviny receptu Karbanátky s lečem a uzeným:
500 g mletého masa
| 1 sklenice zeleninového leča
| 1 stření cibule
| 150 g uzeného masa
| 2 lžičky oregána
| 1 lžička soli
| podle chuti pepř
| 1 vejce
| 1 lžíce hladké mouky
| 6 lžiček plnotučné hořčice
Postup přípravy receptu Karbanátky s lečem a uzeným:
Maso osolíme, okořeníme a promícháme s celým vejcem. Cibuli nakrájíme najemno, uzené nakrájíme na kostičky a přimícháme k mletému masu. Podle potřeby zahustíme moukou. Hmotu rozdělíme na 6 stejných dílů, z nichž vytvoříme koule. Na plechu vytřeném olejem je rozmáčkneme do tvaru kulatých karbanátků. Na každý rozetřeme lžičku hořčice a na všechny karbanátky rozdělíme rovnoměrně lečo. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a půl hodiny pečeme. Pak na každý kousek nasypeme hromádku strouhaného sýra, vrátíme do trouby a necháme roztavit. Podáváme s různě upravenými brambory nebo s chlebem.
Fotky receptu Karbanátky s lečem a uzeným:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!