Postup přípravy receptu Karbanátky z pohanky a zeleniny:
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a vložíme propláchnutou kapustu, kterou uvaříme. Vývar scedíme a zalijeme jím pohankovou lámanku a necháme vychladnout.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme na rozpáleném oleji. Uvařenou kapustu nakrájíme najemno a přidáme k cibulce na pánev. Společně krátce podusíme a necháme vychladnout.
Po vychladnutí smícháme cibulku a kapustu se scezenou pohankovou lámankou, přidáme vejce, majoránku, pepř, sůl a dochutíme vegetou. Ze směsi vytvoříme těsto, které můžeme zahustit strouhankou.
Z těsta tvoříme malé karbanátky, které můžeme ještě obalit v trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji nebo ve fritovacím hrnci.
Hotové karbanátky podáváme s kyselým zelím, bramborovou kaší a kyselou okurkou. Jako příloha může posloužit i krajíc chleba.