200 g krup
| 3 str. česneku
| 150 g hery
| 4 vejce
| 1/2 kg pšenice
| 100 g eidamu
| 4 cibule
| strouhanka
| majoránka
| sůl
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Karbanátky z pšenice:
Pšenici namočíme přes noc do vody, ráno uvaříme v osolené vodě. Uvaříme také kroupy.
Pšenici smícháme s kroupami a spolu s oloupanou cibulí a česnekem umeleme na masovém mlýnku. Do směsi přidáme vejce, majoránku, nastrouhaný sýr a rostlinný tuk. Ze směsi tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance.
Pšeničné karbanátky zvolna pečeme až do tmavozlatavé barvy v rozpáleném oleji.
Těsto musí být dost řídké, aby karbanátky nebyly tvrdé a suché. Místo krup lze použít i vařenou čočku nebo spařenou pohanku.
Fotky receptu Karbanátky z pšenice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!