Postup přípravy receptu Kardamole:
Do dvou litrů vroucí vody dáme bujón, kmín, 5 kuliček celého pepře, 5 kuliček nového koření, bobkový list, kus cibule a pár stroužků česneku a sójové kostky. Vaříme 15-20 minut. Slijeme, oddělíme kostky a důkladně z nich vymačkáme vodu.
Z oleje, několika lžic kečupu, červené papriky, mletého pepře, čili papričky nadrobno nakrájené, prolisovaného česneku a soli si připravíme marinádu. Do igelitového pytlíku dáme na kolečka nakrájenou cibuli, sóju a celé to zalijeme marinádou. Dobře promísíme a utáhneme igelit tak pevně, jak to bude možné. Necháme uležet nejlépe přes noc.
Špízy připravíme z kostek prokládaných cibulí, paprikou či jinou zeleninou dle chuti. Pečeme v troubě na 200°C přibližně 30-40 min. Podáváme s vařeným bramborem, kaší nebo i rýží s omáčkou.