50 g dýňových semínek
| 1 snítka máty
| 400 ml mléka
| 1 lžička agaru
| 3 špetky kardamomu
| 70 g cukru
| 2 žloutky
| 2 lžíce medu
| 3 lžíce šťávy z limety
Postup přípravy receptu Kardamomová zmrzlina:
Dýňová semínka najemno nasekáme v ručním robotu. Mátu omyjeme a otřepáním ji zbavíme vody. Hranatou formu vyložíme průhlednou fólií. Mléko rozšleháme s agarem, kardamomem a cukrem v hrnci. Přidáme snítku máty.
Mléko uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Hrnec odstavíme z ohně a vyjmeme mátu. Žloutek rozšleháme vidličkou. Do žloutku postupně vmícháme trochu horkého kardamomového mléka. Vaječnou směs rozšleháme v hrnci se zbývajícím horkým mlékem. Přidáme mletá dýňová semínka. Mléko nalijeme do formy vyložené průhlednou fólií a přikryjeme.
Zmrzlinovou směs vložíme na 3 hodiny do mrazničky. Na omáčku necháme vzkypět med a šťávu z limety a necháme zchladnout. Před podáváním necháme zmrzlinu 5 minut rozmrazit a nakrájíme na plátky. Plátky zmrzliny napříč rozpůlíme a podáváme zalité medovou omáčkou.
Fotky receptu Kardamomová zmrzlina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!