Postup přípravy receptu Kari rýžové nudle:
Připravíme si rýžové nudle - bílé a téměř průhledné těstoviny z rýžové mouky. Vodu přivedeme k varu, osolíme a vhodíme celý balíček rýžových těstovin. Během vaření párkrát promícháme, těstoviny jsou hotové a dost měkké zhruba za 4 - 5 minut. Poté scedíme a necháme okapat.
Okapané rýžové nudle vhodíme zpátky do hrnce, přidáme máslo, zakysanou smetanu a začneme znovu prohřívat. Důkladně promícháme, ochutíme kari, drceným kmínem a ještě můžeme i trochu osolit. Pro barvu přidáme hrst sušené petrželky a odstavíme.
Kari rýžové nudle servírujeme na prohřáté talíře. Na ozdobu a pro vylepšení chuti dodáme sterilované okurky. Rýžové nudle ihned podáváme.