500 g hladké mouky
| 30 g droždí
| 1/8 l vlažného mléka
| 1/2 lžíce soli
| 1 lžička cukru
| 40 g Rama Creme Bonjour máslová pochoutka
| 200 g nastrouhané karotky
| 1/8 l vlažné šťávy z karotky
| dle potřeby: tuk na vymazání forem
Postup přípravy receptu Karotkový chléb:
Dvě pečící formy vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do mouky v míse uděláme důlek, z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek a nalijeme do důlku. Sůl nasypeme po obvodě mísy a přidáme ostatní suroviny. Vypracujeme těsto, přikryjeme a necháme na teplém místě 30 minut kynout. Na pomoučněném vále těsto krátce prohněteme a rozdělíme na dva stejné díly, ze kterých vytvoříme veky. Vložíme je do forem a necháme ještě 20 min. kynout. Pečeme při 180 st. po dobu 35 minut.
Fotky receptu Karotkový chléb:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!