Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 24.01. 2025
Dnes má svátek Milena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kartošnik

fotka Kartošnik
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Kartošnik:

3 velké brambory  | 4 vejce  | 5 lžic šlehačky  | 1/4 lžičky soli  | 170 ml ostrého sýru jako cheddar  | 170 ml ementálu  | 1 cibule  | špetka muškátového oříšku  | 3 lžičky prášku do pečiva  | 125 g rozpuštěného másla  | 125 g kyselé smetany  | 4 zelené šalotky nebo pažitky nadrobno nakrájené

Postup přípravy receptu Kartošnik:

Uvařit brambory a propasírovat je. Předehřát troubu na 230°C. Vymastit zapékací misku, dortovou formu, nebo malý plech velikosti asi 23x23cm. V míse našlehat vejce, přidat sůl, šlehačku a znovu našlehat. Přidat brambory a dobře vše smíchat dohromady. Zamíchat dovnitř obojí sýr, muškátový oříšek a cibuli. Přidat prášek do pečiva a opět dobře promíchat. Nalít bramborovou směs do formy a uhladit povrch. Péct po 30- 35min., až je povrch pěkně světle zlatohnědý. Vyjmout z trouby a nechat stát po 5min. Kartošnik se nafoukne, ale sklesne po vyjmutí z trouby. Rozpustit máslo. Nakrájet Kartošnik na 8cmx8cm, nebo dílky. Podávat polité máslem s trochou kyselé smatany a posypané šalotkou nabo petrželkou.




Fotky receptu Kartošnik:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kartošnik
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !