Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Kaštanová nádivka se zelenou petrželkou:
20 dkg oloupaných uvařených jedlých kaštanů
| 20 dkg bílého pečiva
| 0,15 l mléka
| 2 vejce
| petrželová nať
| 5 dkg másla
| muškátový květ, sůl, špetka bílého pepře
Postup přípravy receptu Kaštanová nádivka se zelenou petrželkou:
Kaštany jemně nastrouháme, pečivo pokrájíme na kostičky a pokropíme mlékem, to necháme vsáknout. Měkké máslo rozetřeme se solí a žloutky, přidáme koření, zelenou petrželku, změklé pečivo a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Takto připravená nádivka se hodí do krůty, kuřete či jiného masa dle momentální chuti či možností. V případě, že nejste zrovna milovníky masa, připravte si dvojitou dávku nádivky a zapečte ji v malém pekáčku. Výborně se hodí k šťouchaným bramborám a bramborové kaši. Nádivku krájejte na kostičky a ozdobte jogurtovým dresinkem a čerstvou petrželkou.
Fotky receptu Kaštanová nádivka se zelenou petrželkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!