Použité suroviny receptu Kastrůlek s kuřetem na pivě:
1 masité kuře
| dle chuti: sůl a pepř
| 40 g oleje
| 0,2 l světlého piva
| dle chuti: mletá červená paprika, trochu mleté pálivé papriky (nemusí být)
| 200 g brambor
| 1 oloupaná malá salátová okurka
| 1 lžíce pikantní hořčice
| dle chuti: kopr, čerstvý, nebo zmražený
Postup přípravy receptu Kastrůlek s kuřetem na pivě:
Očištěné, omyté a osušené kuře naporcujeme na 8 porcí. Osolíme a okořeníme ho pepřem a osmažíme na oleji na všech stranách.
Podlijeme kuře pivem a vložíme ho do předem vyhřátí trouby na 180 °C. Přikryjeme poklicí a dusíme ho za občasného polévání pivem a vzniklou šťávou.
Když je kuře téměř měkké, posypeme ho paprikou a přidáme oloupané a na plátky nakrájené brambory a pečeme vše doměkka. Ke konci přidáme na plátky nakrájenou okurku, kterou jsme rozkrojili napůl a pomocí malé lžičky z ní vyškrábnuli semínka. Nakonec dovnitř zamícháme hořčici, kopr na jemno posekaný a ihned podáváme.
Fotky receptu Kastrůlek s kuřetem na pivě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!