300 g mléčné čokolády
| 100 ml smetany
| 30 g másla
| 30 g kokosového tuku
| 4 lžíce likéru Mozart
| 2 lžičky instantní kávy
| 50 g kakaa
| 25 g moučkového cukru
| čokoládová kávová zrnka
Postup přípravy receptu Kávové lanýžky:
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Smetanu svaříme, sejmeme z ohně, přidáme máslo a kokosový tuk, vmícháme likér a instantní kávu. Čokoládu vyšleháme se smetanovou směsí dohladka.
Pečící plech vyložíme folií. Alobalem ohraničíme obdélník o velikosti 25x20 cm.
Hmotu pro lanýžky natřeme na folii. Další folii přiložime a chladíme cca 24 hodin.
Vychlazenou hmotu nakrájíme na jeden cm velké kostičky, z nichž vytvarujeme kuličky.
Kakao smícháme s moučkovým cukrem, připravené kuličky smícháme v této směsi.
Kuličky poskládáme do košíčků a na střed každé umístíme jedno čoko - kávové zrnko jako ozdobu. Hotové lanýžky dáme do chladu..
Fotky receptu Kávové lanýžky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!