Postup přípravy receptu Kávové sněhové těsto:
Z bílků ušleháme velmi pevný sníh a vyšleháme pískový cukr. Do hustého sněhu lehce vmícháme prosátý moučkový cukr spolu se škrobovou moučkou. 2 lžičky instantní kávy rozpustíme v malém množství teplé vody, necháme vychladnout a zamícháme do sněhu. Z hmoty tvoříme lžičkou nebo zdobícím sáčkem různé tvary na pečící papír položený na plechu nebo tukem vymazaný plech. Abychom měli tvary pravidelné, můžeme je předem na moukou nebo cukrem lehce poprášený plech vyznačit formičkami. Pokud použijeme papír na pečení, tvary si na něj v pravidelných odstupech předkreslíme. Před pečením poprášíme pečivo moučkovým cukrem. Sněhovou hmotu na plechu nenecháváme stát, ale hned ji vkládáme do mírně předehřáté trouby (asi 120 °C), po krátkém zapečení teplotu snížíme na 80 °C a zvolna pečeme či spíše sušíme 1-3 hodiny (podle velikosti pečiva). Dvířka trouby necháme mírně pootevřená, aby mohla unikat pára. Pečivo se sněhového těsta vyžaduje spíše vrchní teplo než spodní. Dáme-li ho do příliš vyhřáté trouby, popraská a ztrácí tvar. Upečené a vychladlé sněhové pečivo ukládáme v suchu, protože snadno zvlhne.