400 ml smetany ke šlehání
| 4 žloutky
| 8 lžic cukru
| 1 vanilkový cukr
| 2 šálky silného espresso
| moučkový cukr a kakaový prášek na posypání
| několik kávových zrnek na ozdobení
Postup přípravy receptu Kávový krém mražený:
Ušleháme 300 ml smetany a poté ji uložíme do chladničky. Zbývající smetanu rozehřejeme v hrnci.
V kovové misce rozmícháme žloutky, cukr a vanilkový cukr. Misku vložíme do horké vodní lázně a přísady šleháme, až vznikne hustý krém.
Postupně zašleháme horkou smetanu a espresso. Vyjmeme z lázně a šleháme do vychladnutí. Vmícháme ušlehanou smetanu.
Kávový krém naplníme do 4 malých šálků a mrazíme asi 4 hodiny. Potom krém vyjmeme z mrazničky a necháme 5 min. stát. Dezert podáváme posypaný moučkovým cukrem a kakaovým práškem a ozdobený kávovými zrnky.
Fotky receptu Kávový krém mražený:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!