Postup přípravy receptu Kebaby z tofu:
Připravíme si marinádu : V míse smícháme citronovou kůru a šťávu, rozetřený stroužek česneku, rozmarýnu, tymián a olej.
Tofu (je to druh sójového tvarohu) osušíme - použijte k tomu papírové utěrky, nakrájíme na kostky a vložíme do mísy s marinádou. Občas obrátíme a necháme marinovat asi 20 - 30 minut.
Papriky očistíme a nakrájíme na větší kousky. Povaříme asi 4 minuty a zprudka ochladíme ve studené vodě. Osušíme.
Cuketu oloupeme a nakrájíme na silné plátky.
Marinádu slijeme a tofu, cuketu, papriky a žampióny navlékneme střídavě na špejle, nabo grilovací jehly. Uvedené množství vystačí asi na 8 jehel.
Špízy grilujeme asi 6 minut za častého obracení a potírání marinádou.
Hotové přeneseme na nahřáté talíře, obložíme kolečky citronu a podáváme.