Postup přípravy receptu Kedlubny dušené na smetaně:
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na nudličky. Dáme do kastrolu, osolíme a zalijeme 2 dl vody. Vaříme do poloměkka (asi 5 minut). Zcedíme vodu, dáme ke kedlubnám máslo a až se rozpustí, přidáme mouku. Společně krátce opražíme a znovu přilijeme asi 2 dl vody. Přidáme cukr, ocet (množství upravíme podle své chuti) a ještě chvilku povaříme. Pak přidáme smetanu a část drobně pokrájené petrželky, promícháme a chviličku necháme přejít varem. Na talíři posypeme zbytkem petrželky. Dušené kedlubny na smetaně podáváme s vařenými bramborami nebo s pečivem.
Fotky receptu Kedlubny dušené na smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!