Postup přípravy receptu Kedlubny plněné houbami se smetanou:
Kedlubny neloupáme a upečeme je v horké troubě do měkka. Po vyndání je necháme prochladnout a troubu necháme zapnutou. Až kedlubny vychladnou, tak je teprve oloupáme a vykrájíme střed, použijeme ho třeba do polévky. Na části másla zpěníme drobně pokrájenou cibuli, směs hub necháme okapat a nakrájíme vše smícháme dohromady a posolíme dle chuti. Touto směsí naplníme kedlubny, naskládáme do pekáčku, poklademe je máslem, zakryjeme pokličkou, nebo alobalem a zapečeme. Tak po 15 minutách přidáme kysanou smetanu a ještě necháme v troubě zrůžovět.
Můžeme udělat i z čerstvých hub, ale ty po pokrájení chvíli podusíme na té zpěněné cibulce a pak je pokapeme citronem.