Postup přípravy receptu Kedlubny s kefírem:
Cibule a kedlubny očistíme. Cibuli nasekáme najemno, kedlubny nakrájíme na kostičky (asi tak 2 cm).
Na oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme kedlubny, okořeníme je pepřem, oříškem, špetkou zázvoru a jen krátce osmahneme. Vše zalijeme asi 1dl vody a necháme 15 minut dusit pod poklicí.
Zatím si pořádně očistíme brambory, ale neloupeme je. Nakrájíme na plátky nebo čtvrtky a dáme na vymaštěný plech zprudka opéct do trouby.
Kedlubny po podušení odstavíme, necháme vychladnout a zalijeme je vychlazeným domácím kefírem. Kedlubny s kefírem důkladně promícháme.
Na talíř dáme porci brambor, zalijeme kedlubnou s kefírem, posypeme čerstvým sekaným koprem, nastrouháme stroužek česneku a podle chuti nakonec osolíme. Sůl není nutná. Ihned podáváme