Použité suroviny receptu Kedlubny s vaječnou omáčkou:
300 g másla
| 1 kg kedluben
| 2 špetky soli
| omáčka:
| 200 g hl. mouky
| 1 žloutek
| 1 lžička citr. šťávy
| 300 g másla
| 125 ml mléka
Postup přípravy receptu Kedlubny s vaječnou omáčkou:
Kedlubny opatrně oloupeme od dřevnaté části, nakrájíme najemno a posolíme.
V pánvi rozpustíme máslo a kedlubny podusíme.
V malém kastrůlku připravíme z másla a hladké mouky jíšku, podlijeme mlékem a povaříme na hladký krém. Do hotového krému přidáme žloutek a nakonec zhoustlý krém pokapeme citronem.
Pokud je třeba, vaječnou omáčku malinko přisladíme a nalijeme na dušené kedlubny.
Kedlubny s vaječnou omáčkou podáváme s rýží nebo brambory.
Fotky receptu Kedlubny s vaječnou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!