Postup přípravy receptu Kedlubny zapečené s vepřovým masem :
Vepřové maso pokrájené na drobné kostičky vložíme na dvacet gramů másla, osolíme, podlijeme trochou vody a podusíme doměkka. Kedlubny vložíme do vařící osolené vody, uvaříme doměkka, částečně vychlazené pokrájíme na malé kostičky. Ze 40 g másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, osolíme, opepříme a dobře provaříme. Do prochladlé omáčky vmícháme žloutek a větší část strouhaného sýra. Do vymaštěné zapékací misky vložíme střídavě vrstvy kedluben a masa, zalijeme je omáčkou a zapečeme. Při dopékání pokrm posypeme zbylým strouhaným sýrem a pečeme, až se sýr roztaví. Ozdobíme drobně rozsekanou petrželkou a podáváme s vařenými brambory.