Postup přípravy receptu Keltský měšec:
1. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, kurkumu a sůl. Pomocí prstů rozmačkejte máslo do práškové směsi, stejnoměrně až do stavu jako by jste mnuli střídku chleba. Přilejte 150 ml vody a vytvořte jemné těsto. Nechte chvíli odstát a pak vytvořte osm kuliček. Zakryjte je utěrkou a nechte znovu odstát po dobu asi 30-ti minut.
2. Rozehřejte olej na velké pánvi a na ní pak pěkně dozlatova osmažte cibuli, česnek a chilli - budou Vám na to stačit 3 - 4 minuty. Přidejte brambory a rozmačkejte je širokou vidličkou. Přidejte hrášek, kmín a sůl podle chuti, stáhněte z plamene a vmíchejte koriandr.
3. Rozpalte asi 5 cm hladinu oleje v hluboké pánvi, skvěle se hodí pánve Wok. Mezitím kuličky těsta rozplácněte na placky o průměru asi 10 cm. Pomocí lžíce vložte do středu každé z nich bramborovou směs. Trochou vody ovlhčete okraje placek a pak je zvedněte a uzavřete nad náplní tak, že je vmáčknete vzájemně do sebe. Jemně pak každý, teď již "měšec" smažte v rozpáleném oleji až získá zlatohnědou barvu a bude pěkně křupavý. Odkládejte na kuchyňský papír nebo ubrousek (odsají přebytek oleje) a podávejte teplé.